Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

II Col·loqui ‘Vocació inclusiva: activitat física i esport en la UV’

  • Servei d'Esports
  • 1 de desembre de 2017
Autoritats i membres que assistiren al col·loqui.
Autoritats i membres que assistiren al col·loqui.

La Universitat de València, juntament amb la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat (CDPDAUV), i amb la col·laboració de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD), va celebrar el II Col·loqui ‘Vocació inclusiva: activitat física i esport en la Universitat de València’, el passat 30 de novembre, en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que es commemora cada any el 3 de desembre. L’acte va tincre lloc a la Facultat de Geografia i Història.

El col·loqui comptà amb dues taules de diàleg. El tema central de la primera intervenció va ser les ‘Oportunitats per a la pràctica d’activitats fisicoesportives en la Universitat’ i en el segon col·loqui es presentà una visió pràctica de la mà d’esportistes de la Universitat titulat ‘Així ho percebem des de la pràctica’.

L’acte va concloure amb la presentació dels esportistes de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat.

El programa es pot consultar en aquest enllaç.

Estudi de la Càtedra Divina Pastora
En l’actualitat, l’activitat fisicoesportiva és fonamental per a les persones amb discapacitat a causa dels múltiples beneficis físics, psicològics i socials que aporta. La CDPDAUV va realitzar un treball per a identificar la quantia de la pràctica fisicoesportiva de l’alumnat amb discapacitat de la Universitat de València, així com algunes característiques i pautes de la mateixa, prenent com a mostra 138 alumnes, un 13,3% de la presència d’aquest col·lectiu en la Universitat.

De l’estudi es va concloure que el 65,9% de l’alumnat amb discapacitat de la Universitat de València practica en l’actualitat alguna activitat fisicoesportiva, mentre que el 34,1% no ho fa. Pel que fa a la freqüència, quasi el 50% de l’estudiantat practica tres vegades o més per setmana, sent el grup més nombrós, seguit d’un 37,8% que destina el seu temps a la pràctica esportiva entre una i dues vegades per setmana.

En conclusió, el nivell de pràctica fisicoesportiva de l’alumnat amb diversitat funcional de la Universitat és elevat, predominant la pràctica recreativa enfront de la competitiva i la pràctica individual sobre la pràctica en equip.